Jacob Cohen jeans
Fashion

Jacob Cohen, het merk met een rijke geschiedenis

Het merk werd in het jaar 1985 geboren. Het leven werd ingeblazen door Tato Bardelle. Vanaf begin af aan was het niet zomaar een merk, maar wel een merk die zich specialiseerde binnen de luxe denimsector. Tat Bardelle’s zoon liet er zijn creatieve talenten op los en hij zorgde ervoor dat het merk in het jaar 2003 pas echt bekend werd. Het merk werd een onmisbaar merk binnen de modewereld en werd verkocht in boutiques over de hel wereld. Daar kwam het te liggen naar topmerken.

Maar Jacob Cohen deed zijn naam niet onder aan al die andere grote merken. Zo groeide het in het jaar 2004 uit tot een van de grootste namen binnen de damesmode. Ook breidde de collectie zich uit met de introductie van herenchino’s en eerste Limited Edition collecties. Vanaf het jaar 2008 kwam de eerste totale look voor mannen op de markt. Het volledige vrouwen assortiment kwam twee jaar later. Kenmerkend voor de ontwerpen van dit kledingmerk, is dat er altijd gebruik wordt gemaakt van fijne stoffen die gedurende hele dag comfort bieden en het gebruik van verschillende kleurencombinaties.

Als je nu benieuwd bent waar je het merk allemaal kan vinden, dan zal het je misschien verbazen dat het merk verkocht wordt in ruim 450 boutiques in heel Italië, maar dat je het ook kan vinden in ruim 1500 winkels verspreid in landen zoals Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en ook Zwitserland en zelfs in delen van Scandinavië. Er kan met recht worden gezegd dat dit merk de wereld aan het veroveren is.

Waarom is het merk Jacob Cohen zo uniek?

Als je als merk toonaangevend bent en je ondertussen goed bezig bent de wereld te veroveren, dan moet er wel iets aan de hand zijn met de kleding uit het merk waardoor het zo in trek is. Op verschillende vlakken is Jacob Cohen zeker een uniek merk. Zo maakt het altijd gebruik van comfortabele stoffen. Vele merken hebben de neiging om stoffen te gebruiken die er wel mooi uitzien, maar waarin het lang niet altijd comfortabel is om erin te lopen. Dat maakt het merk Jacob Cohen erg uniek. Het stelt namelijk het draagcomfort van de kleding voorop. Daarnaast kan je het merk ook onderscheiden van de rest omdat alle kledingstukken goed passen door de goede pasvorm.

De ontwerpers stellen een hoge eis aan de ontwerpen en vinden het erg belangrijk om innovatief te zijn. Ze gaan dan ook altijd op zoek naar wat de laatste trends zijn op het gebied van mode en passen hun stoffen en ontwerpen hierop aan. Ondanks dat deze zoektocht erg belangrijk voor ze is, zorgen ze er wel altijd voor dat geen van de kledingstukken lijkt op dat van andere merken. Hierdoor blijft het een uniek merk met unieke kledingstijlen voor iedereen. Tot in de kleinste details wordt er gedacht aan de juiste afwerking zodat je er altijd verzorgd en modieus bijloopt wanneer je de kleding van dit merk draagt.

Kwaliteit en de gezondheid

De kleding is van goede kwaliteit. Maar dit is niet het enige waar het merk aan heeft gedacht. Ook aan de gezondheid van de mens is gedacht. Vele merken gebruiken schadelijke stoffen en chemicaliën tijdens de productie van de kleding waardoor het dragen van deze kleding op termijn zelfs nadelige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Jacob Cohen maakt alleen gebruik van natuurlijke kleurstoffen en gebruikt daarentegen geen agressieve chemicaliën in het kleur en fixeerproces van de kleding. Hierdoor wordt er optimaal gedacht aan de omgeving en de natuur en aan het welzijn van degene die die kleding draagt.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.