Woning verkopen met makelaar
Huis & tuin

Huis verkopen, hoe doe je dat?

Identificeer uw motivatie om te verkopen

Besteed wat tijd aan het onderzoeken van uw redenen om te verkopen. Het proces kan lastig en duur zijn, dus zorg ervoor dat u zeker weet dat u wilt verkopen voordat u er te ver in gaat. Maak een lijst met niet-onderhandelbare zaken: noteer je musthaves en dealbreakers. Wat is uw tijdsbestek om te verhuizen? Wat is uw budget voor het vooraf vermelden van verbeteringen aan het huis? Wat is de minimale verkoopprijs die u accepteert?

Onderzoek de beste tijd om te verkopen in uw regio

Als u de toestand van uw lokale onroerendgoedmarkt begrijpt, inclusief of u zich op een kopers- of verkopersmarkt bevindt, kunt u het beste moment om te verkopen bepalen. Als u flexibel bent in uw timing, kunt u overwegen te wachten op een verkopersmarkt, die zich voordoet wanneer er meer kopers naar huizen zoeken dan er huizen beschikbaar zijn. Het geeft verkopers de onderhandelingsmacht en kan de prijzen opdrijven. Traditioneel is de eerste helft van mei de beste tijd van het jaar om uw huis te verkopen, zowel om uw winst te maximaliseren als om de tijd op de markt te minimaliseren.

Zet u in voor een vertegenwoordigingsstrategie

Een van de eerste dingen die u moet beslissen, is of u uw huis alleen gaat verkopen of dat u een onroerend goed makelaar gaat gebruiken. Overweeg de voor- en nadelen van elke optie, inclusief hoe snel u moet verkopen, de temperatuur van uw lokale markt en eventuele uitdagende kenmerken van uw huis waarvoor mogelijk expertise bij onderhandelingen vereist is.

Voltooi verbeteringen aan het huis

Voorbereiden om uw huis te verkopen, kost doorgaans wat werk. U wilt tenslotte dat kopers verliefd worden op uw huis, zoals u dat werd toen u het voor het eerst kocht. Besteed wat tijd aan het voorbereiden van uw woning, op een manier die een zo breed mogelijk scala aan potentiële kopers zal aanspreken.

Verhoog de waarde met populaire verbeteringen

overweeg enkele huisfuncties toe te voegen waar kopers van tegenwoordig dol op zijn, zoals een stoomdouche, professionele keukenapparatuur, vloerverwarming of stralingsverwarming of zonnepanelen. Vergeet de aantrekkingskracht niet: om die allerbelangrijkste eerste indruk te maken, moet u wat tijd in uw voortuin doorbrengen. Grote opritten en trottoirs, voeg wat seizoensplanten toe aan potten en tuinbedden, snoei overwoekerde planten terug en hark bladeren. Voorkom verbeteringen door te verkopen zoals het is: hoewel u uiteindelijk waarschijnlijk minder geld zult innen, is het verkopen van een huis zoals het is, zonder grote verbeteringen aan te brengen, een manier om uw algehele verkoopproces te versnellen en het aantal directe kosten te beperken.

Prijs uw huis concurrerend

Het vinden van de juiste advertentieprijs voor uw huis kan een uitdaging zijn, maar het is een van de belangrijkste factoren voor een succesvolle verkoop van een huis. Huizen die nauwkeurig geprijsd zijn, zullen sneller verkocht worden. Om snel te verkopen, gebruikt u alle tools die tot uw beschikking staan ​​om u te helpen de prijs van uw huis te koop te bepalen. Huur ook een taxateur in: een professionele taxatie van uw huis kan een kleine prijs zijn om te betalen als het u helpt uw ​​huis snel en voor een passende prijs te verkopen.

Bereid uw huis voor om te verkopen

Het voorbereiden van uw huis om te verkopen omvat ook het rangschikken, organiseren en decoreren van uw meubels op een manier die het grootste aantal potentiële kopers aanspreekt. Het opzetten van uw huis kan veel verschillende vormen aannemen en verschillende inspanningen vergen, maar hier zijn een paar belangrijke tips:

  • te veel spullen in een kamer kunnen ervoor zorgen dat uw huis klein, druk en te weinig ruim aanvoelt. En als u te veel persoonlijke spullen heeft, zoals familiefoto’s, kan het voor kopers moeilijk zijn om zich voor te stellen dat ze thuis wonen.
  • Selecteer een plan dat bij uw behoeften past: er zijn meerdere manieren om uit te kiezen, op basis van uw budget, tijdlijn en hoe waardevol enscenering in uw omgeving is. Sommige ensceneringen kunnen op een doe-het-zelf-manier worden gedaan, terwijl andere grotere ensceneringsprojecten meestal door een professional worden voltooid.

Breng uw vermelding effectief op de markt

Zodra uw huis klaar is voor kopers, is de volgende stap om uw advertentie aan zoveel mogelijk kopers te laten zien. Adverteer via meerdere kanalen: huizenkopers van tegenwoordig zoeken op veel manieren naar huizen, van het surfen op online aanbiedingen tot het zoeken naar borden met ‘te koop’ of ‘open huis’ in voortuinen. Hoe meer plaatsen uw vermelding wordt weergegeven, hoe meer kopers deze zullen zien – en hoe groter de kans dat u een koper vindt.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.