Woning snel verkopen
Huis & tuin

Huis verkopen doe je zo met deze tips!

Regel uw financiën

Eerst moet u uitzoeken of u het zich echt kunt veroorloven om te verkopen en te verhuizen. Als u zich nog binnen uw bestaande hypotheektermijn bevindt, moet u controleren of u te maken krijgt met vervroegde aflossingskosten voor het verbreken van de deal of met kosten om deze mee te nemen naar een nieuwe woning. Als u van plan bent om naar een duurdere woning te verhuizen, moet u weten hoeveel u kunt lenen en welke geldschieter u de beste deal biedt. Dit, samen met alle andere kosten van de verkoop van een huis, kan behoorlijk oplopen – dus het loont de moeite om al vroeg te rekenen. Het is de moeite waard om in dit stadium deskundig advies in te winnen van een onafhankelijke hypotheekmakelaar, zodat u precies kunt zien hoeveel u zou kunnen lenen voor uw volgende woning.

Laat uw huis er op zijn best uitzien

De volgende stap is om uw woning op te fleuren zodat deze klaar is voor taxaties en bezichtigingen. Zorg ervoor dat uw eigendom schoon, opgeruimd en vrij van rommel is. Dit geeft potentiële kopers een leeg canvas om zich voor te stellen hoe ze de ruimte zouden gebruiken. Het moet er ook van buitenaf goed uitzien. Maai het gazon, verwijder het onkruid, maak de ramen schoon en repareer eventuele kapotte poorten of hekken. Als uw huis een beetje vervallen is, wilt u misschien een aantal verbeteringen aan uw huis overwegen, maar het is de moeite waard om de mening van een makelaar te vragen of het de uitgave waard is (zie de volgende stap). Keukenrenovaties zijn enorme en vaak dure projecten, terwijl dingen zoals een nieuwe verflaag geven en handgrepen en deuren vervangen net zo effectief en veel goedkoper kunnen zijn. Als u denkt dat uw huis mogelijk grote problemen heeft die kopers zouden kunnen afschrikken, overweeg dan om een ​​huisonderzoek te laten doen, zodat u een onafhankelijke bevestiging krijgt van de omvang van de problemen, plus mogelijke reparatiekosten. U kunt dan beslissen of u zaken wilt vastleggen of toekomstige kosten voor een koper wilt meewegen in uw vraagprijs.

Laat uw woning taxeren

Het bepalen van de juiste vraagprijs voor uw woning is cruciaal. Als u te hoog bent, riskeert u mensen af ​​te schrikken (en verschijnt ook niet in portaalresultaten wanneer kopers prijsplafonds hebben ingesteld voor hun zoekopdrachten); te laag en u zou uiteindelijk voor veel minder kunnen verkopen dan u had kunnen krijgen. Besteed tijd aan het onderzoeken hoeveel uw huis waard is op basis van recente lokale marktactiviteit en nodig drie lokale makelaars uit om uw eigendom te taxeren. Zorg ervoor dat u makelaars kiest met een bewezen staat van dienst bij het verkopen van eigendommen zoals die van u in uw regio. Laat elke makelaar uitleggen waarom ze denken dat uw huis het door hen voorgestelde bedrag waard is en vraag om voorbeelden van hoeveel vergelijkbare lokale eigendommen de afgelopen maanden zijn verkocht.

Stel een vraagprijs vast

Hoewel makelaars u kunnen adviseren, is het geheel aan u welke vraagprijs u voor uw woning vaststelt. Als alle makelaars u vergelijkbare taxaties hebben gegeven, kunt u er redelijk zeker van zijn dat ze correct zijn en uw beslissing baseren op hun aanbevelingen. Maar als er grote verschillen zijn tussen de taxaties die u heeft ontvangen, kan het moeilijk zijn om te weten wat u moet doen. Sommige makelaars blijken panden te overwaarderen om zaken binnen te halen. Het kan verleidelijk zijn om het bedrijf te kiezen dat beweert dat ze u duizenden extra voor uw huis kunnen verdienen, maar het vaststellen van een onrealistische vraagprijs kan tijd verspillen en kopers zelfs afschrikken om een ​​woning te bekijken. In deze situatie moet u een vraagprijs instellen op basis van een combinatie van de gemiddelde taxatie die u heeft ontvangen en recente verkoopprijzen van eigendommen die vergelijkbaar zijn met de uwe. Een laatste opmerking over vraagprijzen: er wordt soms geadverteerd voor ‘aanbiedingen boven’ in plaats van alleen de vraagprijs zelf. U kunt uw vraagprijs omschrijven zoals u dat wilt, maar onthoud dat het precies dat is – en het staat een koper nog steeds vrij om minder te bieden. Als u alle bovenstaande zaken goed in acht neemt zult u uw huis sneller kunnen verkopen en voor een optimale prijs.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.