Elite Suito hometrainer
Gezondheid

Elite Suito hometrainer review

In dit artikel beschrijven we uitgebreid de kenmerken van de Elite Suito hometrainer. Deze hometrainer heeft naam gemaakt door dezelfde Elite-formule te kopiƫren van eerdere versies. Wederom biedt Elite een goed middelgroot product voor een vriendelijke prijs. Een groot voordeel van de Elite Suito is dat deze geen montage vereist: hij is ontworpen om klaar voor gebruik te zijn en u kunt hem gewoon uit de doos trekken. Daarbij komt dat de Elite Suito een eenvoudige en gebruiksvriendelijke hometrainer is die uitermate geschikt is voor personen die minder technisch zijn ingesteld.

De cassette

Naast de aantrekkelijke prijs en de gebruiksvriendelijkheid is de Elite suito direct klaar voor gebruik en wordt erbij ook geleverd met een cassette. Wat opmerkelijk is omdat de meeste vergelijkbare modellen in deze prijscategorie geen cassette bevatten.

Daarbij is het fijn om te weten dat de adapters voor 142 mm steekassen ook in de doos zitten, net als een voorwielblok.

Stabiliteit

Qua gewicht zit de Elite Suito in een middencategorie met een gewicht van 14,5 kilo. Dit gewicht maakt het gemakkelijk om de hometrainer te verplaatsen, vooral met de aanwezige draagbeugel. Tegelijkertijd is er genoeg gewicht, zodat het apparaat tijdens de training stabiel blijft. Niet alleen het gewicht, maar ook de constructie zorgt voor stabiliteit. Omdat deze hometrainer met veel metaal is gemaakt is het een robuuste hometrainer.

Gebruiksvriendelijkheid

Vanaf het moment dat u de Elite Suito uit de doos haalt is alles eenvoudig. U klapt de poten uit, bevestigt de stroomkabel en u bent klaar om de training te beginnen. Dit alles bij elkaar duurt hooguit een paar minuten. Ook mensen die niet technisch zijn ingesteld zullen hier geen problemen bij hebben.

Afmetingen

Als de hometrainer is opgezet heeft deze een afmeting van 57cm lang x 67cm breed x 49cm hoog. Als u klaar bent met de training, kunnen de poten van de hometrainer naar binnen worden opgevouwen. Daardoor is deze nog makkelijker op te bergen. De lengte van het apparaat blijft dan op 57cm, net als de hoogte van 49cm. De breedte echter zal afnemen tot 20cm. Hierdoor is het heel makkelijk om de Elite Suito in een kast of onder een bed te plaatsen.

Verbindingen met apparaten en software

De Elite Suito kan verbinding maken met smartphones, tablets en laptops. Hierbij maakt het niet uit of deze op iOS, Android, Mac OS of Windows draaien. Dit werkt allemaal gemakkelijk en probleemloos. Ook kunt u de hometrainer verbinding laten maken met softwarepakketten zoals Zwift. Elite geeft je een gratis proefperiode van 30 dagen voor Zwift.

Rijgevoel

Tijdens de training geeft de Elite Suito een fijne stabiele indruk. Al zodra u begint te trappen voelt de hometrainer stabiel, of u nu in of uit het zadel zit. Voor deze relatief lage prijs slimme en stabiele trainer. De Elite Suito heeft een directe aandrijving en het rijgevoel is goed voor een hometrainer met een vliegwiel van 3,5 kilo. Het rijgevoel van de Elite Suito is vergelijkbaar met dat van de Cor en Flux S.

De vermogensmeter

Een leuke functie van de Elite Suito is de vermogensmeter-link, waarmee u de vermogensmeter kunt aansluiten op de Elite Suito. Hierdoor zal de hometrainer dezelfde waarde geven als uw vermogensmeter en daarom zullen al uw gegevens op hetzelfde niveau blijven.

Kracht

De Elite Suito heeft een maximale hellingshoek van 15%, een goede weerstand tijdens beklimmingen en acceleratie en heeft een maximaal vermogen van 1900 watt. Voor de meeste sporters onder ons is dat meer dan voldoende.

Geluidsniveau

De Elite Suito is erg stil in het gebruik voor een hometrainer uit deze prijsklasse. Anderen zullen er daarom dan ook absoluut geen last van hebben.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.